Fasteaksjonen 2018

20. mars er det tid for den årlege Fasteaksjon med innsamling av pengar til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid. Les meir om aksjonen og korleis du kan vera med å bidra.

Kakanda flyktningleir i Dundo, Angola rett ved grensen til Kongo. Kirkens Nødhjelp driver WASH og søppeltømming. Foto: Kirkens Nødhjelp/Håvard Bjelland.

Folk på flukt frå Boko Haram og Kongo er blant dei som akkurat no dreg nytte av pengane frå fjorårets Fasteaksjon. I år kan nye menneske få hjelp når Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon vert arrangert den 18-20.mars. Og konfirmantar og andre frå kyrkjelyden deltek.

At ein bøsseberar bankar på døra er eit sikkert teikn på at det snart er påske. Den årlege Fasteaksjonen vert i år arrangert for 51. gang, og går som vanleg til Kirkens Nødhjelps arbeid i over 25 land rundt om i verda. Reint vatn, solide doar og god hygiene til flyktningar er stikkorda i år.

– «Ja, vi elskar dette vatnet» er temaet for årets aksjon, og det er ikkje utan grunn at vi prioriterer vatn i arbeidet vårt. Skule og helse er viktig, men utan reint vatn vert elevane sjuke og helsetilbodet overbelasta av menneske med vassrelaterte sjukdommar. Derfor held vi fram med å gje folk reint vatn, seier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

Våkna til lyden av skot

Pengane som kjem inn frå Fasteaksjonen gjev Kirkens Nødhjelp moglegheita til å reagere raskt i kriser, og er dermed med på å redde liv. I år har organisasjonen brukt pengar frå Fasteaksjonen til å hjelpe folk som mellom anna er på flukt frå Boko Haram og eit kriseråka Kongo.

– Vi våkna til lyden av skot, og la ut på flukt. Vi måtte etterlate alt vi hadde. Vi var på flukt i fleire dagar, og måtte gå langt utan verken mat eller drikke, fortel 14 år gamle Kany.

Ho er ei av 4,8 millionar kongolesarar som er på flukt i dag. Livet er snudd på hovudet i løpet av kort tid for Kany, og det er når krisene i livet oppstår det er naudsynt med ekstra hjelp.

Slik er det for dei fleste flyktningar, som forlét det meste dei har når dei legg ut på flukt. I tillegg til kongolesiske flyktningar jobbar også Kirkens Nødhjelp blant flyktningar frå Syria, Myanmar, Sør-Sudan og fleire andre land. I tillegg driv organisasjonen langsiktig utviklingsarbeid i ei rekkje land rundt om i verda.

Vil du bidra?

Vi håpar du vil ta godt imot bøssebærarane som i områda Alversund, Knarvik og Seim kjem på døra di tysdag 20. mars. På Lygra er aksjonsdagen søndag 18. mars.

Vil du vera med å bidra som bøssebærar eller på andre måtar? Ta kontakt med kyrkjekontoret, tlf 56 37 59 30 eller alversund [a] lindas.kyrkja.no

Det vert mogleg å støtte opp om aksjonen ved å gje i bøsser, men også ved å sende eit valfritt beløp via Vipps til 2426, eller ved å sende SMS med kodeordet GÅVE til 2426 (200 kr).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *